Titta på en Medelhavskarta. Rivieran, italienska stöveln, Dalmatien, grekiska ö-världen, turkiska sydkusten och i väster där Andalusien möter Marocko som en kniptång. Här finns den ena matkulturen efter den andra. De flesta välbekanta för oss, men här återstår även mycket kvar att upptäcka. Klicka på Menyn här nedan och ni kan se får vår speciella mix av känt och okänt. Här finns allt från en finstämd svampbuljong serverad med sobrasada och honung, en mör grillad abanico, till en utsökt baskisk ostkaka med pistagenötter. Och för ett helt sällskap så rekommenderar vi vår klassiska entrecôte på ben, en chuleton på 900 gram, som grillas över öppen eld, trancheras och serveras med en salsa verde.

På tavlan

2 ostron och cava 150:-

Pan Cristal, anchoas, getost, tomat 150:-

Hjärtmusslor, saffran, sherry, tomat 215:-

Hel grillad Seabass med vitlök, persilja och grillad citron 525:-

Grillad Lammbringa, vitsparris, linser, ramslök 285:-

Veckans vin

Hees Riesling , Nahe, Tyskland 150/750

Monterustico Dolcetto, Piemonte, Italien 135/675