Alla restauranger har en vision. En önskan om att bjuda på något extra, berätta något genom maten, något annorlunda, något som får gästen att känna ”hit vill jag gå igen”.

Vår vision, vår berättelse, börjar vid östra Medelhavet. Här finns kök, kulinariska traditioner, matlagningshistoria från både Orienten och Balkan, sofistikerade och bondska rätter, som få känner till, men som vi vill föra fram på vårt sätt.

Lägg även till det okända spanska köket, den jordnära, genuina maten bortom turistorterna, och vår vision kanske börjar klarna så smått för er. Det är gamla smaker, bortglömda råvaror, förlorad historia, som vi vill lyfta fram, med en egen modern twist – och på vackert porslin.

Det kan vara nygräddat lepinjabröd, en enkel sallad på vitkål och granatäpple, grillade kil sivri-paprikor, pulpo med kikärtsragu, en tumbet, en grönsaksgratäng från Mallorca, en shish kebab med tabbouleh och dillyoghurt.

I centrum för matlagningen, och i vår restaurang, står ved och eld. De skapar inte bara förhöjda smaker, utan även en inbjudande värme, en här och nu-känsla med rätterna bakåt i tiden. Ja, en upplevelse att komma ihåg.